Snijd het vlees
in stukjes van ca. 2 cm. Pel de ui en snipper hem fijn. Snijd de
chorizo in kleine blokjes. Smelt een nootje boter en
schroei er de vleesstukjes aan alle zijden in dicht. Voeg er de
uisnippers aan toe en laat nog ca. 5 minuten sudderen tot de
uisnippers glazig zijn. Voeg er de tomatenpuree, de chorizoblokjes
en 2 dl bouillon aan toe en laat ca. 10 minuten koken. Voeg er
vervolgens de rijst, de erwten, de peterselieplukjes, het
saffraanpoeder en de rest van de bouillon bij. Breng opnieuw aan de
kook en schep de bereiding vervolgens in een ovenschotel. Plaats
deze ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200ºC. Breng
eventueel verder op smaak met peper en zout.
*Aborio rijst is een rondkorrelige rijst die veel vocht kan opnemen
waardoor hij lekker smeuïg wordt. |