Dit Filippijnse
noedel-gerecht uit de wok is snel en eenvoudig te bereiden. Een
uitstekende eenpansmaaltijd.
250 g dunne rijstnoedels
250 g kipbouten, ontveld, bot verwijderd en in hele kleine blokjes
250 g varkensfilet, in hele kleine blokjes
100 ml sojasaus
versgemalen zwarte peper naar smaak
1/2 middelgrote kool, versnipperd
2 wortels, geraspt
2 lente-uitjes, grof gehakt
250 g garnalen, gepeld en schoongemaakt |
De rijstnoedels
in een grote kom onder heet water zetten, afdekken. Als de noedels
zacht zijn in 10 cm lange stukken snijden, laten uitlekken en apart
zetten.
Kip en varkensvlees in een koekenpan of wok op matig vuur bakken tot
er geen roze vlees meer zichtbaar is. Kruiden met zout en peper, uit
de koekenpan scheppen en apart zetten.
Kook en wortel sauteren tot ze zacht zijn. Noedels, lente-ui en
garnalen erdoor roeren. 4-5 minuten bakken, kip en varkensvlees
toevoegen en nogmaals 5 minuten roerbakken.
|