Broccolibloemkoolschotel met runderrookworst

Ingrediënten voor 4 personen:

1 rookworst, in plakjes
zout en peper
250 gram bloemkool roosjes
250 gram broccoli roosjes
2 pakjes voorgekookte aardappelschijfjes
1½ eetlepel margarine
1 potje crème fraîche
1 dl halfvolle melk
75 gram geraspte oude kaas
nootmuskaat naar smaak

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 175ºC.
In ruim kokend water met zout de roosjes broccoli en bloemkool ca. 5 minuten koken. Smelt de margarine in een koekenpan.
Doe de aardappelschijfjes in de koekenpan en bak ze al omscheppend in de margarine. De helft van de rookworst in de ovenschaal scheppen.
Bestrooien met zout en peper dan de helft van de aardappelschijfjes erover verdelen. Dan de helft van de broccoli-bloemkool roosjes.
Lagen herhalen. crème fraîche glad kloppen met de melk.
De kaas en nootmuskaat erdoor roeren.
Crème fraîche mengsel over de schaal verdelen.
Het gerecht in de oven nog 45 minuten bakken.