Boen de citroen
schoon, rasp de schil er dun af en pers de citroen uit.
Neem de dragonblaadjes van de steeltjes en hak de helft van de
dragon heel fijn.
Roer in een kommetje de mayonaise met 2 theelepels geraspte
citroenschil,
1 eetlepel citroensap, de fijngehakte dragon en zout en peper door
elkaar.
Strooi de bloem op een bord.
Bestrooi de scholfilets met de viskruiden en de dille, wentel ze
door de bloem en schud de overtollige bloem eraf.
Verhit in een grote koekenpan de helft van de boter en bak 4
scholfilets
in ± 6 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege.
Schep de scholfilets uit de pan en houd ze onder aluminiumfolie
warm.
Voeg de rest van de boter aan het bakvet toe en bak de rest van de
scholfilets op dezelfde wijze.
Leg de scholfilets op 4 borden.
Roer de rest van het citroensap door het bakvet en schenk het bakvet
over de scholfilets.
Schep de citroenmayonaise ernaast en garneer met de rest van de
dragonblaadjes.
Serveer er sla en Vlaamse frites bij. |