Gebakken scholfilets met citroenmayonaise

Ingrediënten voor 4 personen:

1 citroen
4 takjes dragon
6 eetlepels mayonaise
zout, (versgemalen) zwarte peper
4 eetlepels bloem
8 scholfilets (600-700 g)
1/2 eetlepel viskruiden
1 theelepel dille
50 g boter

Bereiding:

Boen de citroen schoon, rasp de schil er dun af en pers de citroen uit.
Neem de dragonblaadjes van de steeltjes en hak de helft van de dragon heel fijn.
Roer in een kommetje de mayonaise met 2 theelepels geraspte citroenschil,
1 eetlepel citroensap, de fijngehakte dragon en zout en peper door elkaar.
Strooi de bloem op een bord.
Bestrooi de scholfilets met de viskruiden en de dille, wentel ze door de bloem en schud de overtollige bloem eraf.
Verhit in een grote koekenpan de helft van de boter en bak 4 scholfilets
in ± 6 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege.
Schep de scholfilets uit de pan en houd ze onder aluminiumfolie warm.
Voeg de rest van de boter aan het bakvet toe en bak de rest van de scholfilets op dezelfde wijze.
Leg de scholfilets op 4 borden.
Roer de rest van het citroensap door het bakvet en schenk het bakvet over de scholfilets.
Schep de citroenmayonaise ernaast en garneer met de rest van de dragonblaadjes.
Serveer er sla en Vlaamse frites bij.