Witte kool met banaan

Ingrediënten voor 4 personen:

eetlepel olie (bijv. olijfolie)
een witte kool (ongeveer 500 gram)
1 ui
200 gram magere spekreepjes (om uit te bakken)
1 banaan
half bouillonblokje
knoflook naar smaak
zout naar smaak
scheutje zoete sojasaus (naar smaak)

Bereiding:

Snij de witte kool in fijne reepjes of koop het gesneden in een zak.
Snipper de ui fijn.
Bak de spekreepjes knapperig in de wok en haal ze eruit.
Doe 1 eetlepel olie in de wok en voeg de gesnipperde ui toe. Als de ui iets glazig begint te worden, voeg je de kool toe.
Snij ondertussen de banaan doormidden en dan in halve partjes.
Na ongeveer 5 min bakken is de kool knapperig. Doe dan het halve bouillonblokje, de spekjes, kruiden en zout erbij.
Op het laatst voeg je de banaan toe.
Voorzichtig omscheppen en eet hierbij rijst of gebakken aardappelen.

Voor straks eet lekker !