Was de
levertjes, snijd ze overlangs tweemaal door en was ze nogmaals met
lauw water.
Dep de stukjes droog en bestrooi ze met zout en peper.
Verhit 40 g boter in een pan en bak de levertjes hierin aan alle
kanten
snel bruin.
Voeg de kleingesneden salie en de marsala of madeira toe.
Neem de levertjes uit de pan en houd ze warm.
Voeg de rest van de boter toe, roer de bloem erdoor en maak een
roux.
Schenk er 2 dl water bij, roer de saus glad en voeg voor kleur en
smaak
aroma, zout en sojasaus toe.
Doe de levertjes bij de saus en dien direct op.
Lekker met risotto of rijst.
*Marsala is een Italiaanse versterkte wijn die gemaakt wordt in de
omgeving van Marsala op het westelijk deel van Sicilië. In 1773 is
deze wijn “ontdekt” door de Engelse handelsreiziger John Woodhouse.
**Madeira of madera is een versterkte, zeer lang houdbare wijn,
afkomstig van het eiland Madeira. |