Gehaktbrood III |
Ingrediënten voor 4 personen: |
4 zacht gekookte eieren, 2 losgeklopte eieren, 500 g gemengd gehakt, 5 eetl. paneermeel, peper, zout, 1 fijngesneden ui, 1 uitgeperst teentje knoflook, ½ paprika in kleine blokjes gesneden, 12 gevulde olijven, 150 g fetakaas in blokjes gesneden, 3 eetl. mosterd, 1 bosje radijsjes |
Bereiding: |
Meng het gehakt met de
losgeklopte eieren en breng het mengsel op smaak met peper en zout.
Voeg daarna de ui, knoflook, paprika, olijven en feta toe. Als het
mengsel te nat is, voeg dan wat paneermeel toe. Kneed alles goed
door elkaar tot een stevig mengsel wordt verkregen. Kook vervolgens
de eieren en laat ze daarna goed schrikken onder koud stromend
water. Daarna zijn ze eenvoudig te pellen. Verwijder de schil en
zorg dat de eieren heel blijven. Smeer vervolgens een vuurvaste,
langwerpige ovenschaal licht in met boter en bestrooi deze met wat
paneermeel. Vul de schaal voor de helft met het gehaktmengsel.
Plaats hierop de gekookte eieren, bestrooi deze licht met 1 eetl.
paneermeel en dek deze weer af met het overige gehakt. Druk alles
stevig aan. Dek de schaal daarna af met aluminiumfolie en bak het
gehaktbrood goudbruin en gaar in ca. 30 min. in een voorverwarmde
oven op 180ºC. Verwijder na 20 min. het aluminiumfolie en laat het
gehaktbrood nog 10 min. kleuren in de oven zonder de aluminiumfolie.
Neem het gehaktbrood daarna uit de oven en laat het geheel afkoelen.
Keer het vervolgens voorzichtig om op een ruime schaal. Snijd het
gehaktbrood in plakken. Serveer met mosterd en radijsjes. |