Paddenstoelen rijstschotel uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen:

sjalotjes, 250 g kastanjechampignons, 100 g shiitake, ½ zakje verse Italiaanse kruiden, 200 g hamlapjes, 50 g boter/margarine, 250 g risottorijst, 1½ vleesbouillontablet,
200 g doperwtjes (diepvries), 2 bosuitjes, 50 g geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200ºC of gasovenstand 4. Pel de sjalotjes en snijd ze in vieren. Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd ze in vieren. Hak de
Italiaanse kruiden fijn. Snijd het vlees in blokjes. Verhit de helft van de boter in een grote, ovenvaste braadpan. Bak het vlees in 3 minuten rondom bruin. Voeg de sjalotjes,
paddenstoelen en ½ deel van de kruiden toe en bak dit ca. 3 minuten zachtjes mee. Roer de rijst erdoor en bak dit al omschepend glazig. Verkruimel de bouillontabletten
erboven. Roer 6 dl heet water en de doperwtjes erdoor, dek de pan af en schuif het in de oven. Laat de rijstschotel in ca. 25 minuten gaar worden. Maak intussen de
bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Neem de pan uit de oven. Roer de Parmezaanse kaas, bosui en de rest van de boter en kruiden erdoor. Breng het op smaak
met peper en zout.

Voor straks eet lekker !