De schoongemaakte en
kleingesneden uien of prei met de kerrie in de boter
of het vet lichtbruin fruiten. De gewassen uitgelekte rijst, het
vocht en
het gesneden vlees toevoegen, aan de kook brengen en zonder roeren
zachtjes
laten koken tot de rijst gaar is (ca. 25 min.). De massa door elkaar
roeren, zo nodig iets vocht bijvoegen, op smaak afmaken met peper en
zout.
Opdoen in een dekschaal of overdoen in een beboterde vuurvaste
schaal. In
het laatste geval de bovenkant bedekken met een dun laagje
paneermeel en
kleine stukjes boter. De warme kerrierijst in een zeer heet oven (ca.
240ºC.) laten kleuren (10 min.) of koude kerrierijst ca. 30 min.
opwarmen
in een vrij hete oven (ca. 200ºC). NB. In dit gerecht kan ook
overgebleven gare rijst verwerkt worden. De rijst, het vlees en ca.
1 dl.
verdund bruin van jus of bouillon worden dan bij de gefruite ui
gevoegd,
doorgewarmd en door elkaar geroerd. |