Rol het deeg zeer dun uit
en leg dit in een licht beboterde of met bakpapier beklede ronde
bakvorm. van ± 24 centimeter doorsnee.
Prik hier en daar met een vork in de bodem.
Kook de asperges en laat ze afkoelen.
Zorg ervoor dat ze goed uitgelekt zijn en snijd ze dan in stukjes
van ± 5 centimeter lang.
Bak de helft van de beenham in een koekenpan.
Leg deze gebakken Beenham op het deeg en daarop de gekookte
asperges.
Bestrooi dit met het grootste deel van de kaas en de overige, in
dobbelsteentjes gesneden, beenham.
Klop de eieren met de room, wat peper, peterselie en bieslook los.
Giet dit over de asperges en bestrooi dit met de rest van de kaas en
de dobbelsteentjes beenham.
Bak de taart in een op 220ºC of stand 5 voorverwarmde oven gedurende
40 minuten.
Bij het gebruik van een heteluchtoven is de tijdsduur 25 minuten. |