Vermeng de
kurkuma met zout, wrijf de vis hiermee in en laat het mengsel ± 10
minuten intrekken.
Wrijf de ui, knoflook, gember, sereh, tomaten, rode peper en 1
eetlepel olie
in een vijzel tot een pasta of pureer ze in een keukenmachine.
Verhit 2 eetlepels olie, bak de vis hierin aan beide zijden ± 1
minuut en neem de vis uit de pan.
Verhit opnieuw 1 eetlepel olie in de pan en laat de koriander, de
komijn en
het kerriepoeder hierin ± 1 minuut zachtjes bakken.
Voeg het uienmengsel toe en bak dat op heel zacht vuur ± 5 minuten
mee.
Schenk de kokosmelk en de bouillon erbij en laat het mengsel ± 8
minuten
koken tot de saus iets dikker wordt.
Breng De saus met limoensap, zout en peper op smaak.
Doe de vis in de saus en verwarm het geheel nog ± 4 minuten.
Serveer er gekookte witte rijst bij. |