Gehakt met paprika en komkommersaus

Ingrediėnten voor 4 personen:

500 g varkensgehakt, ½ theel. zout, 1 eetl. beschuitkruim, 1 eetl. melk, 1 ei, mespunt nootmuskaat, 4 eetl. boter, 1 eetl. paprikapoeder, 4 eetl. koffiemelk, mespunt zout, ½ kop water, ¼ komkommer

Bereiding:

Vermeng het gehakt met het zout, beschuitkruim, melk, ei en nootmuskaat. Vorm er 4 platte ballen van en bak die op een flink vuur snel in boter goudbruin. Neem ze uit de pan en draai het vuur laag. Roer de koffiemelk door het paprikapoeder. Let op dat je hiervoor zoete paprika gebruikt. Roer dit mengsel door de braadboter en voeg water en zout toe. Blijf steeds goed roeren, de paprika zal ervoor zorgen dat de saus licht bindt. Snijd de geschilde komkommer in kleine dobbelsteentjes en voeg die aan de saus toe. Leg de ballen gehakt in de saus, zet een deksel op de pan en laat het gehakt en de komkommer gaar stoven op een laag vuur.