200 g rijst, 500
g rundergehakt, 1 ei, 1 kleine geraspte ui, 1 uitgeperst teentje
knoflook, zout, cayennepeper, tabasco,
6 eetlepels paneermeel, 2 eetlepels boter, 1 eetlepel olie, 1 dl
rode wijn, 1 dl Tomato Frito (pakje tomatenbasissaus),
2 aubergines in grove schuine stukken, 4 ontvelde tomaten in
plakken, 2 eetlepels geraspte kaas |
Kook de rijst
volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Meng het gehakt met het ei, de ui, de knoflook, zout, cayennepeper
en tabasco.
Draai er kleine balletjes van, rol ze door 3 eetlepels paneermeel en
Laat ze in de koelkast 20 minuten opstijven.
Verhit de boter en de olie samen en braad de gehaktballetjes hierin
rondom aan.
Roer de wijn en de Tomato Frito erdoor en laat 5 minuten sudderen.
Kook de aubergine 5 minuten in water met zout en laat ze uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Vul een ingevette ovenschaal met een inhoud van 1½ liter met lagen
rijst,
gehaktballetjes met saus, aubergine en tomaat.
Meng de rest van het paneermeel en de kaas en bestrooi de
ovenschotel hiermee.
Laat het gerecht in het midden van de oven in 20 minuten een
knapperig korstje krijgen.
|