Varkensvleesspitjes met zoetzure saus

Ingrediënten voor 4 personen:

1 schoongemaakte en kleingesneden ui
2 uitgeperste teentjes knoflook
4 eetlepels sojasaus
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen komijn
1 eetlepel bruine suiker
zout
peper
500 g in blokjes gesneden magere varkenslappen
2 eetlepels olie
1 schoongemaakte en in ringen gesneden prei
150 g in plakjes gesneden champignons
4 eetlepels tomatenketchup
2 dl water

Bereiding:

Vermeng de kleingesneden ui in een kom met de uitgeperste teentjes knoflook, de sojasaus, de koriander, de komijn, de bruine suiker en wat zout en peper. Voeg de blokjes vlees toe en schep alles goed dooreen. Laat het vlees 2 uur marineren.
Steek de blokjes vlees aan satéstokjes en rooster de spitjes onder regelmatig keren ca. 15 minuten onder een voorverwarmde ovengrill of boven een houtskoolvuurtje mooi bruin en gaar. Maak intussen de saus: Verhit de olie in een pan en fruit hierin
de ringen prei 3 minuten. Voeg de plakjes champignon toe en fruit deze 3 minuten mee. Voeg de marinade van het vlees, de tomaten/ ketchup en het water toe. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag en laat de saus 5 minuten zachtjes
koken. Leg de spitjes gebakken vlees op een schaal en schenk er de saus over. Lekker met witte rijst.

Voor straks eet lekker !