Gemengde roerbakschotel met kalkoen

Ingrediënten voor 4 personen:

400 g kalkoenfilet
zout, peper en 1 theelepel gemberpoeder
1 dikke prei
1/2 overlangs doormidden gesneden Chinese kool
elk 2 eetlepels sojasaus en rijstazijn
elk 1/2 eetlepel maïzena en gembersiroop
3 eetlepels zonnebloemolie
1 teentje knoflook uit de pers
100 g champignonplakjes
400 g mihoen
100 g taugé
2 eetlepels sesamzaad

Bereiding:

Snijd de kalkoenfilet in reepjes en kruid die met zout, peper en gemberpoeder.
Snijd de prei in ringen en de Chinese kool in reepjes.
Roer een sausje van de sojasaus, rijstazijn, maïzena en gembersiroop. Breng
een pan water aan de kook.
Verhit in een wok de zonnebloemolie en bak de kalkoenreepjes hierin
omscheppend bruin.
Voeg de prei, koolreepjes, knoflook en de champignonplakjes toe en roerbak
nog 5 minuten.
Leg intussen 400 g mihoen 2 minuten in het kokende water, giet af en Houd
hem warm.
Voeg aan het roerbakmengsel nog de taugé, het sesamzaad en het sausje toe en
laat het geheel in 1 minuut al omscheppend binden.
Serveer het gerecht met de mihoen.