Mosselen in hete saus

Ingrediënten voor 4 personen:

2 kg verse mosselen
300 g soepgroente
1 ui
20 g roomboter
2 teentjes knoflook
500 g tomaten
1/4 liter droge witte wijn
1 kopje gekruid tomatensap
peper uit de molen
suiker
zout

Bereiding:

Kook de mosselen in licht gezouten water tot de schelpen open staan.
Schrik ze kort met koud water af en neem ze uit de schelpen.
Maak de soepgroente schoon, was ze en snijd ze fijn. Hak de ui fijn.
Fruit de groente met de ui in de hete roomboter.
Voeg de fijngehakte knoflook toe.
Dompel de tomaten afwisselend in kokend en koud water, ontvel ze en
verwijder de pitjes. Voeg ze bij de andere groenten en laat het geheel
goed koken.
Blus met de wijn en voeg het tomatensap bij.
Breng het gerecht met peper, suiker en zout pittig op smaak.