Badun met varkensvlees (Sri Lanka)

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g varkenslapjes in blokjes van 2 cm
50 g fijngesneden rode uitjes
2 fijngesneden teentjes knoflook
2 1/2 cm zeer fijngehakte gemberwortel
1 stengel sereh of 1 theelepel serehpoeder
3 kerrieblaadjes
1 pijpje kaneel
1 dessertlepel wijnazijn
1/2 kopje kokosmelk of aangemaakte santen
2 eetlepels heet Sri Lankaans kerriepoeder
zout naar smaak

Bereiding:

Voeg alle ingrediënten, behalve de kokosmelk samen in een pan en kook al
roerend tot het vlees bijna gaar is.
Voeg, als het geheel tijdens het koken te droog wordt, 1/2 kopje water toe.
Voeg dan de kokosmelk toe en laat het 10 minuten sudderen.
Haal dan het vlees uit de pan en bak het in verhitte boter mooi bruin.
Doe het vlees terug in de curry en laat het gerecht sudderen tot de curry
vrij droog en stevig is.
Serveer de curry warm tot heet. Lekker met witte rijst.