Kip met Griekse yoghurtsaus

Ingrediënten voor 4 personen:

4 voorgegaarde kippenpoten of bouten
peper en zout
1 eetl. fijngehakte verse munt
vervolg kruiden als munt en dille
olijfolie
scheutje versgeperst citroensap
scheutje gevogeltefond of bouillon
saus van 4 dl Griekse yoghurt
mengeling van verse tuinkruiden als basilicum, bieslook, kervel, etc.
2 eetl. fijngehakte hazelnoten
zwarte peper en zout

Bereiding:

Trek het vel los van de kippenpoten.
Kruid het kippenvlees met peper en zout en bestrijk de vleeszijde met de kruiden.
Leg het vel terug en besprenkel rondom met olie.
Grill op de barbecue goudbruin en gaar.
Verwarm de yoghurt met de overige ingrediënten op een lage stand.
Blijf roeren zodat de saus niet gaat schiften.
Lekker met de gegrilde kip en gemengde zomergroenten.