Rode koolschotel uit de wok

Ingrediënten voor 4 personen:

400 gram speklapjes zonder zwoerd, 8 plakjes bacon, ½ ui, 1 appel, ½ rode kool (± 500 gram), 4 plakken kruidnagelkaas
2 gestoofde peertjes
100 ml crème fraîche, ½ theelepel kaneel, mespunt nootmuskaat, 2 eetlepel oliesap van een ½ citroen, peper, zout, 1 zakje rosti aardappelen

Bereiding:

 Snijd de speklapjes, de bacon en appel in stukjes/reepjes. Kruid de spekjes met zout, peper en kaneel. Besprenkel de appel met het citroensap. Verhit wat olie in een wok en bak de bacon en de gesnipperde ui hier licht in. Voeg de spekjes toe en bak alles op hoog vuur mooi bruin. Voeg in gedeelten de gesneden kool toe. Doe vervolgens de stukjes appel en stoofpeer bij de rode kool en roerbak deze kort mee. Meng als laatste de kaas en crème fraîche erdoor. Bak in de tussentijd in een koekenpan de rosti aardappelen.
Schep het rode koolgerecht op de borden en serveer er de rosti bij.

Voor straks eet lekker !