Rijst met kedneybonen en worst

Ingrediënten voor 4 personen:

400 g witte en wilde rijst
2 rode uien
1 teen knoflook
200 g hamlappen
1 groene paprika
2 eetlepels zonnebloemolie
½ literblik gepelde tomaten
1 theelepel oregano
scheutje rode wijn
1 blikje kidneybonen in chilisaus
100 g chorizo
2 eetlepels geknipte koriander

Bereiding:

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd hem
eventueel warm.
Snijd de uien overlangs in partjes, hak de knoflook fijn, snijd het vlees in
dobbelsteentjes en de paprika in stukjes.
Fruit de ui en de knoflook in de olie goudgeel en braad dan het vlees rondom aan.
Voeg de paprika, de uitgelekte en kleiner gesneden tomaten, de oregano en de
wijn toe en laat 20 minuten sudderen.
Warm de bonen de laatste 5 minuten mee en maak op smaak met zout en versgemalen peper.
Doe de rijst over in een verwarmde schaal en schep de saus erover.
Garneer met halve plakjes chorizo en de koriander.

Voor straks eet lekker !