Zacht gebakken Kalfsoesters met een paddenstoelenkapje

Ingrediënten voor 4 personen:

4 Kalfsoesters
1 eetlepel olijfolie
100 gram champignons, schoon en fijngesneden
100 gram oesterzwammen, schoon en fijngesneden
1 eetlepel cognac of vieux
1 eetlepel madera
1 eidooier
1 eetlepel peterselie, fijngehakt
1/8 (slag)room of kookroom
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Neem de kalfsoesters een half uur voor bereiding uit de koelkast. Wrijf ze met olie in en bestrooi ze rondom met vers gemalen peper. Verwarm een pan met anti-aanbaklaag en zet de warmtebron daarna in de laagste stand. Bak hierin de kalfsoesters onder regelmatig bewegen en wentelen mooi bruin en nog rosé van binnen. Bestrooi de kalfsoesters met zout en houd ze warm. Doe de fijngesneden paddenstoelen met de cognac en madera in een pan en breng het mengsel snel aan de kook. Voeg de room toe en kook het geheel dan zachtjes in tot een dikke ragout. Neem de pan van het vuur, roer er de eidooier en peterselie door en breng op smaak met zout en peper. Bedek elke kalfsoester met een gedeelte van dit mengsel en plaats ze in een oven met bovengrill tot dat de paddenstoelenragout lichtbruin is gekleurd en de kern van het vlees nog nèt rosé is.
Lekker met rösti en schorseneren of spinazie à la crème.