Gegrilde Kalfsoesters met rucola en Parmezaanse kaas

Ingrediënten voor 4 personen:

8 kalfsoesters
2 eetlepels olijfolie
1 ui, in dikke schijven gesneden
1 vleestomaat, in dikke schijven gesneden
150 g rucola, gewassen
4 eetlepels Parmezaanse kaas, geschaafd
1 eetlepel balsamico azijn
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Neem de kalfsoesters een half uur vooraf uit de koelkast. Verwarm grill(pan) voor, bestrijk de kalfsoesters rondom met de helft van de olijfolie en grill ze, om en om, mooi bruin en nog rosé van binnen. Neem de kalfsoesters van de grill, bestrooi ze met zout en vers gemalen peper en houd ze warm. Grill de schijven ui en tomaat en bestrooi ze met zout en peper. Vermeng de rucola met de Parmezaanse kaas, balsamico azijn en de resterende olijfolie. Leg een kalfsoester op een warm bord, schep er het slamengsel op en achtereenvolgens een tweede kalfsoester en schijven gegrilde ui en -tomaat.
Lekker met een glas zonnige wijn en vers gebakken schijfjes ciabatta, besprenkeld met olijfolie en zeezout.