4 artisjokken
grote pan ruim water, 1/2 citroen, zout
Maak een mengsel van:
2 sneetjes korstloos, verkruimeld oud witbrood, 1
eetlepel kappertjes, 100 g geraspte Parmezaanse kaas, 2 eieren, 2 tomaten in
blokjes, peper en zout.
voor de garnering peterselie
|
Dit voorgerecht smaakt
heerlijk als u de gevulde artisjokken warm uit de oven
opdient, maar ook koud zijn ze lekker, bijv. als onderdeel van een
koud
buffet.
Snijd van 4 artisjokken de steel en 1/3 van de bovenkant af.
Breng in een grote pan ruim water met 1/2 citroen en zout aan de
kook en kook
de artisjokken in ± 35 minuten gaar (de artisjok is gaar, als u de
blaadjes er
gemakkelijk uit kunt trekken).
Maak een mengsel van 2 sneetjes korstloos, verkruimeld oud witbrood,
1
eetlepel kappertjes, 100 g geraspte Parmezaanse kaas, 2 eieren, 2
tomaten in
blokjes, peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Vouw de artisjokken open en verwijder met een lepel het hart.
Schep het tomatenmengsel in de artisjokken en bestrooi de vulling
met 1
eetlepel Parmezaanse kaas.
Zet de artisjokken in een ovenschaal en laat de vulling in ± 20
minuten
helemaal gaar worden.
Garneer met peterselie.
|