8 plakken gezouten ham (Ganda,
Parma)
20 asperges
2 tomaten
1 bosje bieslook
Voor de saus:
2 soeplepels platte kaas, 2 koffielepels mosterd, peper,
zout, het sap van 1 citroen en een flinke scheut notenolie |
Kook de asperges in
gezouten water beetgaar, houd er 8 apart en snijd de rest
in stukjes van ± 1 cm; houd ook de kopjes apart.
Pel en ontpit de tomaten, snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes
en snijd
de bieslook fijn.
Leg de asperges op de ham en maak er 8 rolletjes van 6 cm van.
Meng voor de saus 2 soeplepels platte kaas, 2 koffielepels mosterd,
peper,
zout, het sap van 1 citroen en een flinke scheut notenolie.
Schep de aspergestukken hierdoor en meng met de bieslook en de
tomaatstukjes.
Leg op elk bord 2 hamrolletjes, vul op met het aspergemengsel, leg
er de
aspergekopjes op en garneer ruim met plukjes kervel.
|