2 eieren, 1 1/4 dl melk,
125 g gezeefde bloem, zout
1 1/4 dl bier, 30 g gesmolten boter
100 g gerookte zalm, 75 g gerookte paling, 1 eetlepel
fijngesneden dille
Voor de saus: 1/8 liter crème fraîche, 1/3 dl witte wijn, 1/4 dl
visfond, 1/2 eetlepel citroensap, zout, peper en een scheutje
gembervocht. |
Roer een beslag van 2
eieren, 1 1/4 dl melk, 125 g gezeefde bloem en wat zout.
Roer er 1 1/4 dl bier en 30 gr gesmolten boter door.
Zeef het beslag en laat het 2 uur rusten.
Bak van het beslag 4 flensjes.
Verdeel 100 g gerookte zalm, 75 g gerookte paling en 1 eetlepel
fijngesneden dille over de flensjes, vorm de flensjes tot
buideltjes, bind ze
met in kokend water slap geworden preireepjes dicht en zet ze op een
ingevette
bakplaat.
Verwarm ze ± 7 minuten in het midden van de op 180ºC voorverwarmde
oven.
Vermeng voor de saus 1/8 liter crème fraîche, 1/3 dl witte wijn, 1/4
dl
visfond, 1/2 eetlepel citroensap, zout, peper en een scheutje
gembervocht.
Schep de saus op de borden en zet de buideltjes op de saus.
|