De hoeveelheden, die in
dit recept gebruikt worden, zijn bedoeld voor
een bokaal van 75 cl.
U kan de hoeveelheden dus naar eigen voorkeur aanpassen, al
naargelang
het volume van de bokaal, waarmee u wilt werken.
Voor een optimaal resultaat is het verder van het grootste belang,
dat u
alle vruchten grondig controleert. De minste kneuzing kan immers een
invloed hebben op de smaak.
Controleer de frambozen goed, was ze en laat ze goed uitlekken.
Dep ze droog met een doek. Leg een laag frambozen in een kleine of
verschillende grote bokalen met deksel, en strooi er suiker over.
Herhaal deze bewerking tot alle frambozen en suiker verwekt zijn.
Giet er dan de jenever over en voeg de jeneverbessen en de kaneel
toe.
Sluit de bokaal en laat hem minimum 4 maanden staan.
Schud wel om de 14 dagen even met de bokaal, zodat de suiker kan
oplossen. Na 4 maanden kunt u even proeven en eventueel naar smaak
wat
suiker toevoegen. Hoe langer u wacht met het serveren, hoe lekkerder
deze frambozendrank wordt.
Geduld is dus de boodschap.
|