Khao Phad II (gebakken Thaise rijst)

Ingrediėnten voor 4 personen:

2 eetlepels gedroogde garnalen
200 g pandanrijst
2 eieren
1 eetlepel fijngesneden koriander
1 eetlepel vissaus (Nam Pla)
1 fijngesneden ui
2 fijngesneden teentjes knoflook
1 eetlepel garnalenpasta (trassi)
4 eetlepels plantaardige olie
3 eetlepels lichte sojasaus
2 fijngesneden lente-uitjes
2 fijngesneden rode pepers

Bereiding:

Week de gedroogde garnalen ± 30 minuten in heet water.
Kook de rijst in 3 dl water in ± 25 minuten gaar en laat afkoelen.
Klop intussen de eieren met de koriander en de vissaus los en bak van het eimengsel in 2 eetlepels olie een omelet.
Rol de omelet op en snijd hem in repen.
Bak de ui, knoflook en garnalenpasta ± 5 minuten zacht in een ruime wok met 2 eetlepels olie.
Voeg de geweekte garnalen en de koude rijst toe en bak de rijst al omscheppend op hoog vuur ± 5 minuten.
Breng op smaak met sojasaus en garneer met lente-ui, pepersnippers en omeletrepen.