Tajine kofta met sperzieboontjes

Ingrediënten voor 4 personen:

600 gram rundergehakt
1 ui
2 eetlepels verse peterselie
1 eetlepel verse koriander
1 teentje knoflook
zout
cayennepeper
1 citroen
2 eetlepels maïzena
voor de saus:
3 cl olijfolie
1 ui
1 rode peper
30 cl water
1 half runderbouillonblokje
1 dessertlepel gemberpoeder
1 theelepel saffraanpoeder
en verder:
500 gram sperzieboontjes
1 groene paprika
50 gram rozijnen

Bereiding:

Laat de rozijnen wellen in een kommetje water.
Snipper de ui heel fijn. Ontdoe de peterselie en de koriander van de harde steeltjes. Doe peterselie en koriander in een grote mok en knip met een schaar in stukjes. Was de citroen en rasp het geel van de schil af. Meng de uisnippers, peterselie, koriander en citroenrasp onder het gehakt. Pers het teentje knoflook erboven uit. Strooi de maïzena erover en voeg wat cayennepeper en zout toe. Kneed alles goed door. Maak balletjes van het gehaktmengsel ter grootte van een klein pruimpje.
Verhit de olijfolie in een pan. Snipper de ui en fruit ze glazig. Ontdoe de peper van zaadjes en zaadlijsten, snijd hem ragfijn en fruit even mee. Bak de gehaktballetjes 5 minuten in de olie, totdat ze rondom bruin zijn. Voeg het water en de bouillonblok toe. Strooi de gemberpoeder en saffraanpoeder erbij en roer goed door de saus. Zet het vuur laag, sluit de tajine en laat 15 min. garen.
Ontdoe ondertussen de paprika van zaadlijsten en zaadjes en snijd hem in stukjes. Maak de boontjes schoon en snijd ze in drieën. Laat de rozijnen uitlekken. Voeg paprika, boontjes en rozijnen toe aan het gehaktmengsel. Breng opnieuw aan de kook. Zet het vuur laag, sluit de tajine en laat alles nog eens 30 min. garen.
Serveer met couscous en een glas stevige, rode wijn.

Voor straks eet lekker !