4 velletjes bladerdeeg
invetspray
1 eetl olijfolie
6 groene uien, diagonaal in plakjes gesneden
1 tl knoflookpasta
2 tl kerriepoeder
250 g champignons in dikke plakken
350 g gare kip, fijngesneden
250 ml kippenbouillon
80 ml sojaroom of keukenroom
1/2 tl geplette peperkorrels |
Maak met een scherp mes
een ruitvorm in elk velletje bladerdeeg. Leg het bladerdeeg op een
ingevet bakblok, spuit wat olie over elk velletje.
Bak het bladerdeeg 15 min in de oven bij 220-230ºC. (stand 6) tot
het deeg mooi bruin en uitgezet is
Verhit intussen de olie in een middelgrote pan. Bak hierin de uien,
de knoflook en het kerriepoeder ca. 2 min tot de uien zacht zijn.
Doe de champignons erbij en roerbak ze 5 min tot ze gaar zijn
Voeg de kip, bouillon, room en peper toe. Breng dit aan de kook en
laat het zonder deksel 5 min pruttelen tot de saus iets gebonden is
Verdeel het kipmengsel over de borden en leg daarop een
bladerdeegkussentje
Notities:
Evt. wat gare boontjes toevoegen aan het kipmengsel
Dien de kipcurry op met gestoomde groenten en bulgur (een soort
couscous, maar dan iets grover, verkrijgbaar bij Dirk v.d. Broek) |