Kook de rijst
als aangegeven op de verpakking gaar.
Schep de kummel, de dille, de tijm, de peperkorrels en de laurier
door de uitgelekte zuurkool.
Leg het spek in een pan, schep er de zuurkool op, schenk er de wijn
bij en
stoof de zuurkool in een gesloten pan in 20-25 minuten zachtjes
gaar.
Bak het gehakt in de olijfolie rul en bak de gesnipperde ui en de
uitgeperste knoflook mee.
Breng op smaak met zout, peper en het paprikapoeder en bak nog 1
minuut.
Breng ruim water aan de kook, leg er de worst in, zet het vuur
direct uit en
laat de rookworst zo 20 minuten wellen.
Neem het spek uit de zuurkool en snijd dit en de worst in plakjes.
Roer de zure room met de yoghurt en het ei los en breng op smaak met
zout en peper.
Verwarm de oven voor op 175ºC.
Schep de helft van de zuurkool in een ingevette ovenschaal, verdeel
er de
helft van de worst, de helft van de rijst en de helft van het
gehaktmengsel
over en schenk de helft van het roommengsel over de laagjes.
Herhaal alle laagjes, verdeel er de spekplakjes over en schenk er de
rest van de room over.
Bak het gerecht in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar. |