250 g macaroni
1,5 l kokend water
50 g boter in stukjes
2 middelgrote (300g) uien, gesnipperd
3 teentjes knoflook, uitgeperst
500 g rundergehakt
50 g bloem
2 eetl tomatenpuree
1 tl milde Engelse mosterd
750 ml melk
125 g cheddar kaas, geraspt
100 g mozzarella, geraspt
1/4 kopje gehakte gladde peterselie |
Verdeel de macaroni over
de bodem van een grote, diepe magnetronschaal en giet er kokend
water over. Zet 10 min onafgedekt in de magnetron op hoge stand
(100%) of tot hij net gaar is, waarbij u tweemaal roert. Giet de
macaroni af en dek af om warm te houden
Doe boter, uien, knoflook in dezelfde schaal en zet 5 min in de
magnetron op hoge stand. Roer het gehakt erdoor en zet 10 min in de
magnetron op hoge stand, 2x roeren. Roer de bloem, tomatenpuree en
mosterd erdoor. Zet 2 min in de magnetron op hoge stand. Roer de
melk erdoor en zet 7 min op hoge stand, 2x roeren. Vermeng de helft
van de twee kaassoorten en de peterselie toe en roer dit mengsel en
de macaroni erdoor. Strooi de rest van het kaas-peterseliemengsel
erover. Zet ca 2 min in de magnetron op hoge stand tot de kaas is
gesmolten |