Blinde vinken met trappist, champignons en tomatensaus

Ingrediënten voor 4 personen:

4 blinde vinken
1 flesje (25 cm) trappist
een klontje boter
1 grote ajuin
2 teentjes knoflook
peper en zout
laurier
2 eetlepels room
2 dl tomatensaus
250 g champignons

Bereiding:

Pel en hak de ajuin en het knoflook fijn. Fruit deze in de pan met een
klontje boter, peper en zout. Laat daarna de blinde vinken enkele
minuten daarin aanbraden en overgiet ze vervolgens met de trappist.
Dek de pan af en laat het geheel 40 min verder stoven op een zacht vuur
met de laurier.
Maak ondertussen de champignons proper en snij deze in ringen en bak ze
aan in de pan met wat boter, peper en zout. Na de gaartijd, haal de blinde
vinken uit de pan en voeg de tomatensaus toe en de room.
Laat nog eventjes inkoken.
Serveer op warme borden: de gebakken vinken, daar rond de tomatensaus en
de gebakken champignons.
Dien op met gekookte aardappelen.