1 ongesneden, enkele
dagen oud klein rond wit vloerbrood
2 uien
150 g belegen boerenkaas aan een stukje
100 g taugé
5 takjes peterselie
2 bolletjes gember
1 eetlepel olie
450 g rundergehakt
2 eetlepels Zaanse mosterd
2 eetlepels ketjap manis
1 1/2 theelepel sambal oelek
zout, peper
1 theelepel gemberpoeder |
Snijd de bovenkant van
het brood en leg het apart.
Hol het brood aan alle kanten tot op ± 1 cm van de rand uit en
verkruimel het.
Pel en snipper de uien.
Verwijder de korst van de kaas en snijd de kaas in kleine blokjes.
Was de taugé in een zeef en laat deze goed uitlekken.
Knip de peterselie fijn en snijd de bolletjes gember in stukjes.
Verhit de olie in een braadpan en bak het gehakt hierin rul.
Bak de uisnippers ± 3 minuten zachtjes mee.
Voeg het broodkruim toe en roer dit goed door het gehakt.
Voeg de mosterd, de ketjap, de stukjes gember en de taugé toe, meng
het
geheel goed en bak nog ± 3 minuten.
Breng op smaak met zout, peper en gemberpoeder en roer van het vuur
af de
kaasblokjes en de peterselie door het gehaktmengsel.
Schep het mengsel in het uitgeholde brood en druk het stevig aan.
Leg de bovenkant van het brood terug en verpak het geheel in
aluminiumfolie.
Bak het brood in het midden van de op 225ºC oven in ± 25 minuten
gaar.
|