Fruit het uitje met het
teentje knoflook in wat boter en voeg daarna de fijngesneden wortel
en champignons toe en bak deze een paar minuten mee.
Voeg het gehakt toe en bak het rul.
Los een flinke lepel bloem op in de bouillon en voeg dit samen met
de tomatenpuree, Worcestershire sauce, beetje dragon en het
laurierblad toe aan het gehaktmengsel. Breng op smaak met peper en
zout en laat het vervolgens een uurtje zonder deksel pruttelen.
Maak van een kilo aardappelen, melk, boter en nootmuskaat een pan
aardappelpuree. Verwarm de oven ondertussen voor tot 190ºC.
Als het gehaktmengsel na een uur genoeg is ingekookt, schep je het
over in een ovenschaal. Als het gehaktmengsel na een uur nog niet
genoeg is ingekookt, kook je het nog even door tot het wel genoeg is
ingekookt.
Dek het gehaktmengsel af met de aardappelpuree. Om een echte de luxe
Shepperds Pie te maken, strooi of leg nog een laagje kaas over het
geheel. Laat het nog 15 minuten warmen en werk af met een paar
minuutjes onder de grill. |