Runderragout met puree

Ingrediënten voor 4 personen:

400 g runderlappen in blokjes
50 g boter
4 dl runderconsomme (tablet)
3 eetl. kleine zilveruitjes
1 eierdooier
1 potje zure room (125 g) op kamertemperatuur
1 blikje tomatenpuree (68 g)
zout
peper
1 pakje aardappelpuree 'Garni' (Maggi)
2 dl melk
2 eetl. fijngehakte peterselie
3 eetl. broodkruimels
ingevette ovenschaal

Bereiding:

Vlees in 25 g boter rondom bruin bakken.
Bouillon toevoegen.
Met deksel op de pan 1 uur zachtjes laten stoven.
Uitjes erbij doen.
Eierdooier losroeren met zure room en tomatenpuree.
4 eetl. hete saus erdoor roeren en mengsel voorzichtig door saus roeren
Niet meer laten koken.
Ragout op smaak brengen met peper en zout.
Intussen aardappelpuree met melk en 3,5 dl water volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
Peterselie erdoor scheppen.
Oven voorverwarmen op 200ºC.
In schaal lagen ragout en puree scheppen, eindigen met puree.
Bestrooien met broodkruim en 25 g boter in klontjes erover verdelen.
In midden van oven 20 min. verwarmen.

Voor straks eet lekker !