Snijd de
runderlappen in grote brokken, schep ze om met 3 eetlepels
gyroskruiden en leg ze 1/2 uur koel weg.
Halveer de uien en snijd ze in dunne partjes.
Halveer de knoflookteentjes.
Verhit in een braadpan een paar lepels olijfolie en schroei de
vleesbrokken rondom dicht.
Voeg op laag vuur de uien en knoflook toe en bak ze al omscheppend 4
minuten.
Voeg de wijn, het tomatennat, 4 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, de
olijven, een theelepel zout, een flinke draai peper en de blaadjes
van een tak majoraan toe en laat het geheel 2 uur stoven met het
deksel op de pan.
Schep af en toe om.
Snijd de tomaten in blokjes en warm ze op het laatst mee.
Serveer met gekookte aardappelen en een Griekse boerensalade (van
sla, paprika, tomaten, uien en feta-kaas). |