Chinees varkensvlees

Ingrediënten voor 4 personen:

400 g varkensfricandeau
1 theelepel gemberpoeder
2 eetlepels sherry
2 uien
3 preien
1 rode paprika
4 eetlepels olie
150 g champignons
2 eetlepels sojasaus
zout
peper
mespunt suiker

Bereiding:

Maak de champignons schoon, snijd deze in plakjes en kook ze in een pan met een beetje water 3 minuten. Laat dan de champignons op een zeef uitlekken. Roer in een schaal de sherry, gemberpoeder, wat peper en zout door elkaar. Snijd het vlees in dunne plakken en wentel de plakken door het sherrymengsel. Maak de uien en preien schoon en snijd deze in ringen. Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine reepjes. Verhit de olie in een pan en bak hierin het vlees 5 minuten. Haal dan het vlees met een schuimspaan uit de pan. Doe dan de uien, preien en paprika in de pan, leg een deksel op de pan en smoor de groenten 5 minuten. Voeg dan de champignons, sojasaus, suiker en het vlees toe en laat alles goed warm worden, maar niet meer koken. Lekker met rijst.