Varkensvlees met ketjapsaus

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g varkenslappen
zout
peper
2 uien
2 teentjes knoflook
2 eetlepels geraspte gemberwortel
1 rode Spaanse peper
1 dl ketjap
1 eetlepel gehakte verse koriander

Bereiding:

Snijd het varkensvlees in blokjes en bestrooi deze met wat peper en zout. Pel de uien en knoflookteentjes en snipper deze. Was de rode peper, snijd hem in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd de peper in stukjes. Breng in een pan of in een waterkoker 2½ dl water aan de kook. Verhit de olie in een wok en bak hierin het vlees rondom licht bruin. Doe dan de uien en knoflook erbij en roerbak dit een paar minuten. Schep dan de gember en rode peper erdoor en bak deze een paar minuten mee. Giet dan het kokende water en de ketjap erbij en breng dit aan de kook. Draai dan de hittebron wat lager en laat het geheel zachtjes sudderen tot het helft van het vocht is verdampt. Doe het gerecht in een schaal en strooi er koriander over. Lekker met rijst en atjar.

Voor straks eet lekker !