Pane con noci met kruidige kippenlevertjesmousse

Ingrediėnten voor 4 personen:

250 g kippenlevertjes
1 sjalotje
10 takjes selderij
1 eetlepel (olijf)olie
5 eetlepels droge witte wijn
1 eetlepel kappertjes
1 theelepel kruidenbouillonpoeder
zout, peper
1 voorgebakken pane con noci (220 g)
12 walnoten

Bereiding:

Snijd de kippenlevertjes klein.
Pel en snipper het sjalotje.
Hak de selderij fijn.
Verhit in een pan de olie en bak de kippenlevertjes, de sjalot en de
selderij ± 2 minuten al omscheppend.
Voeg de wijn, de kappertjes en het bouillonpoeder toe en laat het onafgedekt
± 8 minuten zachtjes koken tot de wijn is verdampt.
Verwarm de grill op de hoogste stand voor.
Pureer intussen in de keukenmachine het kippenlevertjesmengsel en breng het
op smaak met zout en peper.
Snijd de pane con noci in 12 plakjes.
Rooster op het rooster de plakjes brood in ± 3 minuten ± 10 cm onder de grill
goudbruin, keer ze halverwege.
Besmeer de plakjes dik met levermousse en garneer met walnoten.