Recept 62, Biefstuk met roomaardappeltjes en broccoli.

Ingrediënten voor 4 personen ( tussen haakjes voor 2 personen):

300 g broccoli (150)
zout
375 g krielaardappeltjes (200)
4 biefstukjes … á 150 g (2)
1/2 eetlepel mosterd (beetje mosterd)
25 g boter (15)
1/6 liter slagroom (1/2 bekertje) (1/3 l)
peper
mespunt paprikapoeder (wat)
2 eetlepels Grand Marnier (1)

Bereiding:

Was de broccoli en maak hem schoon; verdeel grote rozen in kleine
roosjes en snijd de stronkjes in plakjes. Kook de broccoli met weinig water en zout in ± 10 minuten zachtjes gaar.
Kook intussen de krieltjes met weinig water en zout in ± 8 minuten gaar.
Smeer de biefstukjes in met mosterd.
Verhit in een koekenpan de boter en bak de biefstukjes in 3-4 minuten bruin; keer ze halverwege.
Giet de krieltjes af, schep de room erdoor en verwarm ze al omscheppend
op hoog vuur tot het vocht is verdampt en de krieltjes door een dun laagje room zijn omhuld.
Bestrooi ze met zout, peper en paprikapoeder.
Giet de broccoli af.
Schep de biefstukjes op de borden en bestrooi ze met zout en peper.
Roer de Grand Marnier door het achtergebleven bakvet en roer de aanbaksels los.
Schenk de jus over de biefstukjes en schep de krieltjes en de broccoli ernaast.