Snijd de
biefstuk in dunne plakjes.
Roer de maïzena, de ketjap, de sherry, het sinaasappelsap, de sambal
en het
gemberpoeder in een kom door elkaar en schep de plakjes biefstuk
erdoor.
Laat dit ± 10 minuten staan.
Snijd de lente-uitjes in kleine stukjes.
Snijd de paprika in dunne reepjes en de perziken in schijfjes.
Kook de pandan- (of basmati) rijst gaar volgens de
gebruiksaanwijzing op de
verpakking.
Verhit de olie in een wok of hapjespan.
Neem het vlees uit de marinade, laat het even uitlekken en bak de
plakjes
op hoog vuur in ± 2 minuten al omscheppend bruin.
Schep het vlees met een schuimspaan op een bord.
Bak de ui en de paprika al omscheppend ± 2 minuten in het bakvet.
Voeg de marinade, de perzikschijfjes en het vlees toe.
Verwarm het gerecht nog ± 2 minuten.
Breng het op smaak met peper en zout.
Schep de rijst op 4 borden, maak in het midden een kuiltje en schep
de
roergebakken biefstuk met het vocht erin.
|