Rijst met biefstuk

Ingrediënten voor 4 personen:

300 g biefstuk
1 theelepel maïzena
1 eetlepel ketjap
3 eetlepels sherry
½ dl sinaasappelsap
1 theelepel sambal oelek
1 theelepel gemberpoeder
3 lente-uitjes
1 groene paprika
3 halve perziken
300 g pandan- of basmatirijst
zout, peper
3 eetlepels olie

Bereiding:

Snijd de biefstuk in dunne plakjes.
Roer de maïzena, de ketjap, de sherry, het sinaasappelsap, de sambal en het
gemberpoeder in een kom door elkaar en schep de plakjes biefstuk erdoor.
Laat dit ± 10 minuten staan.
Snijd de lente-uitjes in kleine stukjes.
Snijd de paprika in dunne reepjes en de perziken in schijfjes.
Kook de pandan- (of basmati) rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de
verpakking.
Verhit de olie in een wok of hapjespan.
Neem het vlees uit de marinade, laat het even uitlekken en bak de plakjes
op hoog vuur in ± 2 minuten al omscheppend bruin.
Schep het vlees met een schuimspaan op een bord.
Bak de ui en de paprika al omscheppend ± 2 minuten in het bakvet.
Voeg de marinade, de perzikschijfjes en het vlees toe.
Verwarm het gerecht nog ± 2 minuten.
Breng het op smaak met peper en zout.
Schep de rijst op 4 borden, maak in het midden een kuiltje en schep de
roergebakken biefstuk met het vocht erin.

Voor straks eet lekker !