Oosterse banaan in folie

Ingrediënten voor 4 personen:

boter
4 *rode bananen
2 gekonfijte gemberbolletjes
4 eetl. Cointreau
1 eetl. sesamzaad
1½ dl room
½ zakje vanillesuiker

Bereiding:

Smeer het midden van 4 velletjes aluminiumfolie in met boter.
Pel de bananen en leg ze op de stukjes folie.
Snijd de gemberbolletjes in 12 dunne schijfjes en leg 3 schijfjes op elke
banaan.
Verdeel de Cointreau over de bananen en plooi de folie dicht. Wikkel de
pakketjes nogmaals in een velletje aluminiumfolie en bak ze gedurende ca
15 minuten in een voorverwarmde oven van 190ºC.
Rooster ondertussen de sesamzaadjes in een droge pan.
Klop de room, samen met de vanillesuiker, stijf.
Plooi de pakketjes open op 4 borden, bestrooi de bananen met de
sesamzaadjes en serveer er de slagroom apart bij. Geef er een
dessertlepel en vork bij.

*De rode banaan of Cuba-banaan is een vrucht die behoort tot het geslacht Musa.