Breek de
bloemkool in roosjes (± 4 cm). Snij de ui, de knoflook, de tomaten,
de groene peper en de gemberwortel fijn. Prak de gesneden ui, de
gember en 4 eetl. water tot een soort pasta. Vrees niet als dit niet
lukt, want niet iedereen heeft een keukenmachine.
Verhit de olie in een grote pan boven een middelhoge vlam. Wanneer
de olie heet is, doe je de stukjes knoflook in de pan en bak je ze
tot ze een beetje bruin gaan zien. Dan gooi je de roosjes bloemkool
erbij en roerbak je die in een minuut of twee tot ze enkele bruine
vlekjes gaan vertonen, waarna je ze uit de pan schept en even apart
zet.
Doe het ui-gember-mengsel in de (zelfde) pan en bak dit een minuutje
heftig. Daarna doe je de djinten, ketoembar en de tomaat erbij. Bak
het door tot het mengsel een beetje bruin ziet. Als het ondertussen
gaat aanbakken, doe er dan voorzichtig een beetje water bij en
temper de vlam. Voeg de kurkuma, *pili (tropisch fruit, een noot van
de piliboom)
(zie foto) groene peper, citroensap en het zout toe, en meng dit
door de bruine prut. Ziehier een echte currypasta!
Temper de vlam tot laag en voeg de bloemkoolroosjes weer toe, met
het eventuele vocht dat er intussen uit is gedropen. Meng de
paninhoud en voeg 3 eetl. water toe. Breng het mengsel aan de kook
en laat de boel nog even 10 minuten tot een kwartier klaarstomen,
terwijl je af en toe even roert.
Voeg tenslotte de garam masala toe en klaar is Phool Gobi Ki Bhaji.
|