Bak het vlees in
de boter in 10-15 minuten lichtbruin.
Voeg de ui toe en bak die ± 10 minuten mee.
Voeg de wortel toe en bak die ± 3 minuten mee.
Voeg de salça, zout, peper en voldoende water toe (1½ keer het
volume van de rijst) en laat het mengsel ± 10 minuten sudderen tot
het vlees en de wortel gaar zijn.
Voeg de rijst toe en laat ± 15 minuten koken tot de rijst gaar is.
Roer er ± 5 minuten voor het einde van de kooktijd de kikkererwten
door.
*Salça is een donkerrode pikante Turkse paprikapasta, te koop bij
Turkse winkels. Eventueel kunt u de paprikapasta vervangen door 1
eetlepel tomatenpuree, gemengd met 1 eetlepel pikant paprikapoeder
(ook te koop bij de Turkse winkels). De paprikapasta en het pikante
paprikapoeder worden gemaakt van speciale rode langwerpige Turkse
paprika's, het zijn pikante paprika's. |