Verse pasta met gamba's en citroensalsa

Ingrediënten voor 4 personen:

150 g verse tagliatelle, 100 g gamba's, 75 g roomboter, 6 eetl. olijfolie, 3 dl kippenbouillon, 3 dl witte wijn (vol & rond), 1 blikje tomatenpuree, 5 teentjes knoflook, 2 eetl. gehakte peterselie, 1 citroen, 1 ui, peper, zout

Bereiding:

Laat de gamba's op kamertemperatuur komen en verwijder dan de schalen en staarten. Hak de schalen grof en de ui en knoflook fijn. Bak deze met 4 eetl. olijfolie in een pan op hoog vuur 3 minuten. Voeg dan de tomatenpuree toe. Schep alles even om en blus af met de witte wijn. Voeg daarna de kippenbouillon toe, breng alles aan de kook en laat de saus dan 2 uur lang op laag vuur inkoken. Haal de saus van het vuur en zeef de schalen eruit. Voeg de boter aan de saus toe en schuim het geheel op met een staafmixer. Voeg naar smaak zout en peper toe. Snijd de gamba's in gelijke stukken en bak ze in olie op hoog vuur. Kook ondertussen de pasta beetgaar. Giet daarna de pasta af en meng samen met de saus. Rasp de schil van de citroen en knijp het sap er uit in een bakje. Hak de peterselie fijn. Meng de peterselie, 2 eetl. olijfolie, citroenrasp en schil tot een salsa. Verdeel de pasta over de borden en schep hier de gamba's op. Bedruppel tot slot met de citroensalsa.

Voor straks eet lekker !

Bron: