400 g sjalotten,
in halve ringen
100 g boter
2 theelepels groene peperkorrels, grof gehakt
zout
10 zwarte olijven, ontpit, grof gesneden
5 eetlepels balsamico-azijn
4 dikke biefstukken of entrecotes … à 150 g
2 geroosterde sneetjes witbrood of toast
2 eetlepels tijmblaadjes
extra nodig: bakplaat |
Sjalotten in 30
g boter op zacht vuur in à 15 minuten lichtbruin bakken.
Groene peper, zout en olijven erdoor roeren. Met 3 eetlepels
balsamico-azijn afblussen en apart zetten. Grill voorverwarmen op
hoogste
stand. Biefstuk (bij entrecote vetkant met mes regelmatig insnijden)
met zout bestrooien en in 30 g boter aan elke kant à 2 minuten
bakken. Biefstukken op bakplaat leggen. Sjalottenmengsel over
biefstukken verdelen. Brood verkruimelen, met tijmblaadjes en zout
mengen en ook over biefstukken verdelen. 40 g boter in kleine
vlokjes erop leggen. Biefstuk 10 cm onder grill zetten en kruidige
korst in 2-3 minuten bruin kleuren. 2 eetlepels balsamico-azijn bij
braadvet schenken, aanbaksels losroeren. Saus over borden verdelen
en biefstuk erop leggen. Kruidige aardappelpuree erbij serveren. |