Teppan-yaki

Ingrediënten voor 4 personen:

400 g kogelbiefstuk of ossenhaas
1 kleine aubergine
2 uien
1 groene paprika
100 g taugé
100 g shii-take
stukje verse gember (à 2 cm)
1 dl Japanse sojasaus (Kikkoman)
1/2 dl mirin (Japanse rijstwijn) of droge sherry
1/2 eetlepel basterdsuiker
olie
8 rauwe gamba's
versgemalen peper

Bereiding:

Biefstuk à 1 uur in vriezer leggen zodat het vlees half bevroren is.
Aubergine in dunne plakken snijden. Plakken à 15 minuten in ruim water
met zout leggen. In vergiet laten uitlekken en met keukenpapier droog-
deppen. Uien in dunne ringen snijden. Paprika in dunne ringen snijden.
Taugé afspoelen. Gember schillen. Boven kommetje gember met knoflookpers
uitpersen. Sojasaus, mirin en basterdsuiker erdoor roeren. Over 4 kleine
kommetjes verdelen.
Biefstuk in heel dunne plakjes snijden. Groenten, biefstuk en garnalen
op platte schalen rangschikken.
Tafelgrill verhitten en bestrijken met olie. Groenten, biefstuk en
garnalen op tafelgrill bakken. Bestrooien met peper. Door sausje halen.
Serveer er gekookte (Japanse) rijst bij.

Voor straks eet lekker !