600 gram ossenhaas (stuk
van gelijke dikte)
25 gram boter of vloeibaar bakproduct
1 eetlepel arachide- of zonnebloemolie
4 sjalotjes, gesnipperd
250 gram champignons, schoongeveegd en fijngehakt
250 gram gemengde paddenstoelen, schoongeveegd en fijngehakt
2 theelepel verse tijm of 1 theel. gedroogd
100 gram rauwe ham, in plakjes
1 pak diepvriesbladerdeeg, ontdooid
1 ei, gesplitst in eidooier en eiwit
1 eetlepel melk (Melkan)
evt. uitsteekvormen
braadslede
aluminiumfolie |
Voorbereiden:
Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het rondom met zout
en peper. Verhit de boter en de olie en bak het vlees 5 minuten aan
alle kanten bruin. Neem het vlees uit de pan en laat afkoelen. Fruit
de sjalotjes in het bakvet en voeg alle paddenstoelen, tijm, zout en
peper toe en bak tot het meeste vocht verdampt is. Schep het mengsel
uit de pan en laat goed afkoelen. Verpak het vlees, met de ham en
het paddenstoelenmengsel, in bladerdeeg. Vorm of steek van het
overgebleven bladerdeeg figuurtjes zoals sterren of blaadjes en leg
ze op het deeg. Zet de Beef Wellington minimaal 1,5 uur in de
koelkast.
Bereiden:
Haal het vlees 1 uur voor de verdere bereiding uit de koelkast zodat
het op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 180°C.
Bestrijk het deeg met de eidooier, losgeklopt met melk. Bak de Beef
Wellington in de braadslede iets onder het midden van de oven in ca.
40 minuten goudbruin en medium. Laat het vlees uit de oven 10
minuten rusten onder aluminiumfolie voor het aansnijden. |