Was de rijst
goed.
Los de santen op in ca 6 dl water (de hoeveelheid water, die 2 cm
boven de rijst staat bij het koken), voeg hieraan de koenjit, de
sereh stengel, djeroek poeroetblaadjes en zout toe.
Kook de rijst in de santenoplossing en stoom hem gaar in de
rijststoompan.
Serveer bij de nasi kuning: reepjes omelet, sambal goreng temp‚
gebakken teri (kleine gedroogde visjes), sambal boeboek,
fijngesneden lombok, schijfjes komkommer, gebakken uitjes of
fruitjes.
Om het geheel een feestelijk tintje te geven: stamp in een Chinese
soepkom wat nasi kuning vast tot aan de rand en draai de kom om, op
een bord.
· Strooi op de bovenkant wat sambal boeboek, gesneden lombok en
gebakken uitjes.
· Leg eromheen de sambal goreng tempé, de teri, reepjes omelet en
schijfjes komkommer.
· Teri koopt u bij de Indonesische toko, evenals de sambal boeboek.
· Verwijder voor het serveren de in de nasi kuning meegekookte
kruiden.
· Serveer nasi kuning altijd zonder sajoer.
|