Sambal goreng kentang

Ingrediënten voor 4 personen:

Aardappeltjes op z'n Indisch
5 grote aardappelen
2 grote rode uien
1 knoflook
500 g gehakt half om half
Boemboes:
1 theel.Laos
1 theel. ketoembar
1 theel. paprikapoeder
1/2 eetl. natuur azijn
1/2 eetl. Suiker
1 rode lombok schuin gesneden
1 kipbouillon
ketjap manis

Bereiding:

Snij de aardappelen in blokjes en bakt het in de slaolie bruin. Pak een wadjan en snij de uien en de knoflook fijn en fruit het glazig.
Nu de boemboes erdoor, met de azijn en suiker, pak dan een steelpan met weinig boter en bak het gehakt bruin en droog. Doe alles in het geheel met de aardappeltjes in de wadjang en roer het om en om met een scheut ketjap zodat het iets bruiner wordt.
Even iets door laten bakken en klaar is het gerecht.
Eten met warme rijst.

Selamat Makan (smakelijk eten) en Voor straks eet lekker !

Bron: www.roysrecepten.nl